Gazon din seminte sau montaj rulouri

Gazon din seminte sau montaj rulouri

Explorati optiunile noastre pentru un gazon din seminte sau montaj rulouri, oferite de gradinarii nostri experimentati. Va oferim doua metode principale pentru a obtine un gazon mereu frumos si proaspat: fie prin utilizarea semintelor de gazon, fie prin montajul rulourilor de gazon. Fiecare optiune vine cu variante diverse, incluzand gazon universal, gazon rustic, gazon sport, gazon de umbra si gazon de seceta, adaptate pentru suprafete aride. Atat semintele, cat si rulourile de gazon pot fi de provenienta autohtona sau din import, asigurandu-va astfel flexibilitatea de a alege solutia perfecta pentru spatiul dvs. verde.

Semanarea Gazonului: Un Proces Etapizat

Semanarea gazonului se face, de regula primavara sau toamna, in lunile Martie-Mai si Septembrie-Octombrie. Semintele de gazon pot fi semanate pe orice fel de teren, cu orice compozitie sau structura. Gazonul semanat are o rasarire etapizata, pe o durata de aproximativ doua luni, urmand un intreg proces de la rasarire si pana la formarea covorului de gazon. Apoi, prin operatiunea de tundere, gazonul infrateste, se indeseste, iar in trei luni de la semanare se formeaza peluza sau covorul de gazon. Terenul gazonat prin insamantare poate fi calcat fara grija dupa aproximativ 3 luni de la semanare.

Montajul Rulourilor de Gazon: Instant si Eficient

Rulourile de gazon pot fi utilizate, in orice anotimp, la inierbarea suprafetelor plane sau a terenurilor in panta sau in conditii de seceta si temperaturi ridicate. Montajul rulourilor de gazon este cea mai simpla si cea mai rapida metoda de gazonare a oricaror terenuri, prin montajul gazonului rulou obtinandu-se un covor de gazon instant, o peluza cu iarba densa, verde si frumoasa, un teren de sport cu o suprafata gazonata de calitate sau o gradina verde, aspectuoasa si usor de intretinut.

Servicii de Intretinere a Gazonului

Dupa semanarea gazonului sau montajul rulourilor de gazon, ramanem la dispozitia clientilor nostri cu servicii de intretinerea a gazonului, prin operatiuni de tuns gazon, udare gazon, fertilizare gazon si tratamente specifice impotriva bolilor si daunatorilor care pot aparea in gazon.

Solutii Complete pentru Gazon: Gazon din seminte sau Montaj Rulouri

La Gardenis suntem specializati in gazonarea terenurilor prin semanarea semintelor de gazon sau montarea rulourilor de gazon.

Infiintarea unei peluze de gazon poate fi simpla si eficienta daca este executata corect. Prima etapa este curatarea terenului de buruieni si resturi vegetale sau de constructii. Urmeaza frezarea si nivelarea terenului, aplicarea unui strat de pamant vegetal fertil si semanarea gazonului sau montarea rulourilor de gazon, fie ca este vorba de gazon din seminte sau de montaj rulouri. Dupa infiintare, este importanta intretinerea corespunzatoare a gazonului. Udatul abundent zilnic este esential pentru ca gazonul sa rasara si sa se dezvolte. Echipele noastre de gradinari calificati va stau la dispozitie pentru operatiunile uzuale de intretinere a gazonului, indiferent de metoda de obtinere.

 • Evaluare Personalizată a Gazonului din Seminte sau Rulouri:

  Echipa noastra de specialisti va analiza specificul spatiului tau verde si va dezvolta solutii adaptate pentru a-ti transforma gradina intr-o suprafata gazonata cu un gazon dens, verde si sanatos
 • Tehnici Avansate pentru a monta Gazon din Seminte sau Rulouri:

  Cu o echipa de peisagisti, horticultori si gradinari experimentati, vei avea acces la expertiza de top in domeniul infiintarii gazonului, atat prin semanarea gazonului, cat si prin instalarea rulourilor de gazon
 • Obțineți Rezultate Durabile cu Gazon din Seminte sau Montaj Rulouri:

  Colaborarea cu firma noastra aduce beneficiul unei gradini frumoase si durabile, a unui spatiu verde ingrijit, a unui gazon frumos, verde, dens, rezistent la calcare si functional pe termen lung

Cum lucram

La Gardenis, abordam lucrarile de gazonare cu pasiune si angajament. Suntem dedicati transformarii spatiilor verzi in adevarate opere de arta naturala. Secretul succesului nostru consta in abordarea meticuloasa si profesionala a fiecarei gradini si spatii verzi in parte. Gazonul este elementul central al unei gradini, iar infiintarea unei peluze de gazon, fie prin semanatul semintelor de gazon, fie prin montarea rulourilor de gazon, este tratata ca o lucrare de maxima importanta

Iconita clipboard cu bife reprezentand evaluarea initiala

Procesul nostru de Instalare: Gazon din Seminte sau Rulouri

Primul pas este evaluarea initiala. Echipa noastra de expertiin horticulturasi peisagistica va efectua o analiza amanuntita a gradinii dvs. pentru a identifica nevoile specifice.

grass (1)

Ghidul Alegătorului: Seminte de Gazon sau Montaj Rulouri

Masuram suprafata terenului care trebuie gazonat, verificam tipul solului, amplasamentul gradinii, planeitatea suprafetei, verificam expunerea la soare si conditiile de umiditate, stabilim suprafetele terenului plan sau in panta, apoi recomandam tot ce este de facut in oferta noastra de gazonare. 

Dupa evaluarea initiala, vom crea un plan personalizat de gazonare, care poate include semanatul semintelor de gazon sau montarea rulourilor de gazon, in functie de dimensiunea gradinii sau a spatiului verde, de anotimp, de structura gradinii (plana sau in panta), precum si toate lucrarile necesare, de la plantarea gazonului la intretinerea corespunzatoare a acestuia.

gardener (2)

Mentenanța Esențială pentru Gazonul din Seminte sau Rulouri

Oferim servicii complete pentru îngrijirea gazonului, inclusiv tunsul, reglarea înălțimii în funcție de sezon și condițiile meteorologice, fertilizarea, scarificarea, suprainsămânțarea și tratamentele împotriva bolilor și dăunătorilor. Întreținerea gazonului rulou este simplă, necesitând udare regulată și tundere periodică. În caz de probleme, precum pete maronii sau ciuperci, oferim soluții specializate. Respectând aceste practici, gazonul va arăta întotdeauna frumos și proaspăt.

De ce sa ne alegi?

Icon reprezentand expertiza
Experienta si cunostinte profesionale

Dispunem de gradinari calificatisi ingineri horticultori specializati in ingrijirea gazonului, a plantelor si peisagistica, ce beneficiaza de cunostinte solide in intretinerea gazonului, fertilizarea gazonuluisi aplicarea tratamentelor impotriva bolilor si daunatorilor ce ot aparea in gazon.

Servicii complete, specializate

Avem toate serviciile necesare pentru intretinerea gradinii sau spatiului verde, sub un singur acoperis, furnizand toate serviciile necesare pentru a mentine o gradina frumoasa si sanatoasa, de la ingrijirea plantelor, la tratamentele preventive impotriva bolilor si daunatorilor, intretinerea gazonului, arborilor, arbustilor si florilor. Putem proiecta si executa sisteme de irigatii gradini, plante si gazon, indispensabile gazonului in conditiile climatice actuale.

Economie de timp si efort

Ingrijirea gazonului poate fi o sarcina intensa si consumatoare de timp, insa colaborand cu firma noastra nu veti avea nevoie sa faceti vreun efort sau sa renuntati la impul liber, permitandu-va sa va bucurati de frumusetea gradinii dvs. fara griji cu privire la lucrarile de intretinere.

Ce include serviciul de Gazonare: Gazon din seminte sau Montaj Rulouri

growing-seed

Ce Include Serviciul Nostru: Gazon din Seminte sau Rulouri

Insamantarea gazonului poate avea loc in primavara sau toamna. Aceasta se desfasoara de la inceputul lunii Martie pana la jumatatea lunii Mai si de la jumatatea lunii August pana la sfarsitul lunii Octombrie. Procedura implica utilizarea echipamentelor specializate pentru pregatirea terenului, raspandirea uniforma a semintelor si ingrasamintelor, urmata de incorporarea lor in sol si tavalugirea terenului. Germinarea gazonului are loc treptat, fiind un proces complex pana cand se formeaza un covor de gazon dens si sanatos

turf

Pas cu Pas: Crearea Gazonului din Seminte sau Montajul Rulourilor

Instalarea rulourilor de gazon poate fi efectuata in orice sezon, cu exceptia perioadelor cand solul este inghetat. Aceasta reprezinta cea mai simpla si rapida metoda de amenajare a gradinii, potrivindu-se atat suprafetelor plane, cat si celor in panta. Prin montarea rulourilor de gazon obtinem instant un covor de gazon, o peluza verde, densa si frumoasa, potrivita atat pentru terenuri sportive de calitate, cat si pentru gradini elegante si usor de intretinut.

Montaj Gazon Rulou - Proiecte Realizate

Testimoniale

GARDENIS OTOPENI DN1
4.8
Based on 295 reviews
powered by Google
Cristina TaranuCristina Taranu
07:43 01 Jul 24
Recomand! Plantele de calitate superioara iar personalul foarte prompt si amabil!
Mihaela LazarMihaela Lazar
14:59 25 Jun 24
Claudiu VirdarieClaudiu Virdarie
08:31 18 Jun 24
Produse de calitate si colaborare foarte placuta!
Emilia MoloseagEmilia Moloseag
07:54 17 Jun 24
Piatra este foarte frumoasă ! Merită pe deplin bănuții
Daniel PetrescuDaniel Petrescu
12:47 13 Jun 24
Profesionalism, Calitate, Onestitate, Promptitudine.
VERONICA OPREAVERONICA OPREA
07:27 13 Jun 24
Adrian FloreaAdrian Florea
21:04 04 Jun 24
Au livrat conform promisiunii, la timp, fără costuri ascunse.
Ciprian AntonescuCiprian Antonescu
18:56 04 Jun 24
Rodica ParaschivRodica Paraschiv
05:26 28 May 24
Bogdan MarinitaBogdan Marinita
14:50 14 May 24
Cristian MCristian M
08:09 10 May 24
Băieții mi-au montat sistemul de irigații, au lucrat prompt și profesionist, chiar și pe ploaie măruntă, nu am ce să le reproșez. Sistemul funcționează brici, cu echipamente de calitate, sunt mulțumit de lucrare pentru început, vedem cum se comportă în timp.
Paul ZorlandPaul Zorland
16:21 09 May 24
Serviciile profesionale excelente ale companiei au fost furnizate în toate domeniile, de la contactul inițial și programarea programării până la angajații care au fost la timp, cunoscători și completând cu sârguință toate sarcinile. Rezultatul final a fost satisfacția 100% a clienților, inclusiv oferirea de prețuri corecte și rezonabile.
Silviu StSilviu St
07:46 29 Apr 24
LUCA DI NICOLALUCA DI NICOLA
10:17 17 Apr 24
Multumim mult pentru promtitudinea si profesionalismul cu care ati plantat cei 6 artari globulosi astazi! Am avut fericirea sa cunosc profesionisti care isi iubesc meseria si o fac cu maxima seriozitate. Va voi recomanda tuturor celor care au nevoie de plante sau de amenajarea gradinii!
Catalin TofanCatalin Tofan
05:46 17 Apr 24
Johannes BeckerJohannes Becker
09:32 16 Apr 24
M-au transformat haosul din gradina mea intr-un mic parc, in care si Regele Charles s-ar fi simtit bine. Au respectat bugetul, si chiar au terminat lucrarea mai repede decat au estimat initial. Multumesc mult pentru profesionalism!
23Damianski23Damianski
12:24 10 Apr 24
Super servicii, super produse, sunt la a 2-a curte cu ei.Succes in continuare!
Adelina VasileAdelina Vasile
09:13 08 Apr 24
Totul a decurs perfect. Foarte prompti, desi era o perioada extrem de aglomerata la ei, am reusit sa ne si consultam asupra plantelor pe care le vroiam, iar echipele la montaj au fost cu adevarat profesioniste. Recomand cu drag, si o sa mai apelez la serviciile lor
Mugurel GeorgescuMugurel Georgescu
05:42 06 Apr 24
Printre produsele specifice, am găsit un personal amabil și bine calificat.
Flori FranuskaFlori Franuska
13:07 03 Apr 24
Servicii rapide si de calitate. Echipa de profesionisti.
Gabriela RusGabriela Rus
19:49 30 Mar 24
Gabriel PanaitGabriel Panait
16:17 29 Mar 24
Cristina La FerraraCristina La Ferrara
19:23 28 Mar 24
Comanda livrata in mai putin de 24 de ore, produse calitative.
Anca CrisanAnca Crisan
14:05 28 Mar 24
Apreciez foarte mult calitatea produselor și serviciilor, promptitudinea, seriozitatea și respectul personalului fata de clienți.
Alex CAlex C
09:53 25 Mar 24
constantin budulanconstantin budulan
20:46 20 Mar 24
Irina TessIrina Tess
10:57 14 Mar 24
Foarte prompti in livrare. Plantele foarte frumoase. Mi le-am ales, doamnele de acolo mi-au povestit despre fiecare si a2a zi au ajuns acasa.
Cristian GheorgheCristian Gheorghe
18:50 11 Mar 24
Leonard MihaiLeonard Mihai
15:58 06 Mar 24
Costin DumitruCostin Dumitru
14:24 27 Feb 24
Echipa de profesionisti
Constanta NazarcuConstanta Nazarcu
15:38 13 Feb 24
EsariEsari
09:54 30 Jan 24
Referitor la fitofarmacie, personalul foarte amabil si de ajutor, iar pretul pentru produsul cumparat este foarte bun.Recomand!
Matei BaraMatei Bara
19:03 04 Dec 23
Alexandru PodariuAlexandru Podariu
08:15 04 Dec 23
Carmen IonescuCarmen Ionescu
08:04 04 Dec 23
florin predaflorin preda
08:04 30 Nov 23
Hakan SinHakan Sin
07:42 30 Nov 23
Davvinca DanDavvinca Dan
21:30 29 Nov 23
emilian manolescuemilian manolescu
18:19 29 Nov 23
claudia dinuclaudia dinu
04:09 29 Nov 23
Angajații sunt profesioniști și foarte amabili. Sunt foarte bine aprovizionati
Andrei ChitesAndrei Chites
20:42 28 Nov 23
Andrei FilipAndrei Filip
17:00 28 Nov 23
Buni, serioși, cu mare experiența
Marinela GaghesMarinela Gaghes
14:49 27 Nov 23
Andreea ComșaAndreea Comșa
12:05 27 Nov 23
Bogdan BandilaBogdan Bandila
08:23 27 Nov 23
Punctuali si eficienti
Valentin DonaValentin Dona
09:05 20 Nov 23
marcu ralucamarcu raluca
04:54 14 Nov 23
Diversitate, amabilitate, prețuri bune, recomand.
Florin BarboiFlorin Barboi
16:12 10 Nov 23
F multumim de lucrare.
Cristian DanalacheCristian Danalache
22:36 02 Nov 23
contabilitate mitreacontabilitate mitrea
07:42 02 Nov 23
Livrare prompta, amabilitate dim partea salariatilor
Mugur NicolaeMugur Nicolae
03:33 31 Oct 23
Am avut o lucrare de forat, completat cu pamant, irigatii si gazon. Profesionisti si parolisti iar seful lor, de nota 10.
gheorghe iuliangheorghe iulian
07:57 27 Oct 23
Foarte prompti cu servicii bune si produse de calitate.
Cristiana StiucaCristiana Stiuca
12:30 25 Oct 23
2 doar pentru ca au soiuri diverse și ca puteți opta sa ii plantați singuri.Prețurile mari, costul plantării 25% din pretul copacului. Plantați incorect, nici o indicație de întreținere.La un simplu search pe Google se găsesc modalitățile corecte de plantare, dar am zis să nu riscăm și să mergem pe specialiști, ca sigur știu mult mai bine.6500 lei pentru 6 copaci, fast forward 2 ani mai târziu cheltuim alți bani ca să încercăm să salvăm ceva ce a fost prost plantat.
Claudiu AnastasiuClaudiu Anastasiu
05:30 25 Oct 23
Plante ingrijite, preturi cam maricele, insa merita sa cumperi de la ei. Personal prietenos si bine pregatit te ajuta cu sfaturi si informatii bine documentate. Se vede clar ca sunt profi. Mai au o locatie in Agronomie. Am luar rulouri de gazon si plante de la ei.
Bradul pe care am dat 650 ron avea radacinile taiate facand imposibila transplantareaReferitor la raspunsul celor de la Gardenis, bradul a fost mutat din ghiveciul cumparat de la dansii, cu tot cu balot (pamantul lui), la inceputul lunii Martie.Bradul s-a uscat in timpul verii, intr-adevar, iar apoi l-am scos din pamant in Septembrie, am inlaturat pamantul din jurul radacinilor, si am vazut ca radacinile sunt sectionate.Radacinile, dupa cum se vede in poze, sunt sectionate cu un fierastrau sau o unealta similară…Sunt dezamagit de raspunsul celor de la Gardenis
Andrei IftimieAndrei Iftimie
13:47 24 Apr 23
Profesionisti, consiliere facuta cu rabdare si flexibilitate la toate intrebarile adresate chiar daca pe partea cealalta a discutiei se afla o persoana nepriceputa in ceea ce priveste plantarea si ingrijirea pomilor
js_loader
Imagine cu un rulou de gazon nou pus si frumos, evidentind calitatea si aspectul impecabil al gazonului din seminte sau montaj rulouri, oferit de Gardenis pentru spatii verzi perfecte

Afla mai multe despre Montarea Gazonului: Gazon din seminte sau Montaj Rulouri

Serviciile sunt valabile pentru Bucuresti si Ilfov.
Tarifele de gazonare le gasiti la sectiunea
Semanare/montaj gazon„.

Gazonul este un amestec de mai multe tipuri sau soiuri de seminte de iarba a caror perioada de germinatie este diferita, de aceea pana la rasarirea completa a gazonului insamantat trec pana la 35-40 de zile, in functie de conditiile din teren: expunere solara, umiditate, gradul de retinere a apei la nivelul solului, temperatura atmosferica, sezonul de plantare, etc. Maturitatea si densitatea gazonului se obtin in aproximativ trei sau patru luni de intretinere atenta (udare corespunzatoare zilnica, tuns saptamanal, fertilizare periodica, extragerea buruienilor, completarea golurilor prin insamantarea lor, etc.).

Operatiunea de insamantare gazon se finalizeaza in momentul cand s-a executat operatiunea de tavalugire a suprafetei insamantate cu seminte de gazon si nu in momentul rasaririi gazonului. Dupa tavalugire urmeaza udarea si intretinerea corecta a gazonului pana la formarea covorului de gazon.

Deoarece pentru a rasari si a se mentine in conditii optime, semintelor de gazon le trebuie apa multa (dar fara sa balteasca pe teren), se recomanda sa fie montata pe teren o instalatie automatizata de udare inainte de inceperea operatiunilor de insamantare gazon. Terenurile insamantate cu seminte de gazon trebuie udate des, mentinute ude, atat ziua cat si noaptea, pana la rasarirea gazonului, dupa care udarea trebuie redusa, dupa caz, dimineata si seara sau numai dimineata. Pentru detalii despre instalatiile de irigat gazonul intrati pe „Sisteme irigatii„.

Desigur, oferim servicii de intretinere a gazonului, care implica toate operatiunile uzuale de intretinere: tuns gazon, scarificare, fertilizare, tratamente specifice, suprainsamantare, etc. Pentru mai multe detalii si tarife, va invitam sa vizitati sectiunea „Intretinere„.

Procesul de instalare si plantare a gazonului rulou poate fi simplu si eficient, cu conditia sa fie efectuat corespunzator. In primul rand, terenul in care se doreste montarea gazonului rulou trebuie sa fie curatat si nivelat. Apoi, se aplica un strat subtire de pamant sau pamant amestecat cu nisip pentru a crea o baza solida pentru gazon. Ruloul de gazon este apoi asezat pe teren si taiat in forma dorita. Dupa instalare, gazonul este fertilizat si udat pentru a-l ajuta sa se fixeze. In cateva saptamani, gazonul va creste, iar radacinile se vor infige in sol, conferind un aspect verde si placut gradinii sau spatiului verde. In procesul de instalare a gazonului rulou, exista diverse materiale care pot fi utilizate, de exemplu pamantul vegetal fertil de gradina, care se recomanda sa fie amestecat cu nisip pentru a realiza un strat adecvat pentru montajul gazonului rulou.

Rulourile de gazon se recolteaza si se monteaza in orice perioada a anului, cu exceptia perioadelor in care solul este inghetat, iar montajul rulourilor de gazon obtine un rezultat spectaculos in gradina dvs. sau pe orice spatiu verde. Tarifele de montaj ale rulourilor de gazon le gasiti pe pagina „Semanare/montaj gazon„.

Beneficiile montarii gazonului rulou sunt multiple:

 • Timp de montare redus: Montarea gazonului rulou poate fi executata rapid si eficient, iar calcarea fara grija pe gazonul astfel realizat se poate face in 2-4 saptamani.
 • Aspect verde placut: Gazonul rulou ofera un aspect verde si proaspat gradinii sau spatiului verde, indiferent de anotimp.
 • Usurinta intretinerii: Gazonul rulou poate fi intretinut cu usurinta prin udare regulata si tundere, fertilizare periodica o data la trei luni si tratamente daca se imbolnaveste sau este atacat de daunatori.
 • Durabilitate: Gazonul rulou este dens, rezistent la calcare si la schimbarile climatice.
 • Decupare usoara: Gazonul rulou poate fi taiat in orice forma dorita, oferind posibilitatea de fi instalat pe orice teren, de orice forma si grad de inclinare si de a-l adapta nevoilor individuale ale fiecarei gradini sau fiecarui spatiu verde.
 • Versatilitate: Gazonul rulou poate fi utilizat atat pentru gradini rezidentiale, cat si pentru parcuri, spatii verzi comerciale sau publice.
 • Ecologie: Gazonul rulou fiind in totalitate organic, este un produs ecologic, ceea ce contribuie la protejarea mediului. Gazonul elibereaza o cantitate mare de oxigen, contribuind la o atmosfera mai curata.

Rulourile de gazon se tund si se intretin ca si gazonul obtinut din seminte de iarba. Rulourile de gazon recent instalate, trebuie udate intens de doua sau de trei ori pe zi, cu accent pe zonele de imbinare si pe langa borduri sau alei, in functie de temperatura atmosferica, expunerea la soare si anotimpul in care au fost instalate.

Intretinerea gazonului rulou este simpla si poate fi efectuata cu usurinta, dar trebie avuta in vedere ca este foarte important sa se asigure un nivel adecvat de umiditate pentru gazon, evitand udarea excesiva. Importanta mare are tunderea, care trebuie facuta cu o masina de tuns cu latime de taiere cat mai mare si cu cutit bine ascutit, operatiune periodica efectuata o data la fiecare 7-10 zile, pentru a mentine in forma gazonul. Trebuie sa se elimine iarba si buruienile care pot creste prin gazon, prin erbicidare selectiva sau prin smulgere. In cazul in care apar pete maronii sau ciuperci, acestea pot fi tratate prin utilizarea de produse fungicide specifice sau prin consultarea unui inginer specializat in intretinerea gradinilor.

Pentru detalii despre instalatiile de irigat gazonul intrati pe pagina „Sisteme irigatii„.

Prin respectarea acestor practici simple de intretinere, gazonul rulou va arata mereu frumos, dens, ingrijit si proaspat.

Procedura implica eliminarea buruienilor prin erbicidare sau dezburuienare, saparea, maruntirea si nivelarea terenului, adaugarea si distribuirea uniforma a unei cantitati de 1 metru cub de nisip la fiecare 100 de metri patrati, fertilizarea preliminara a solului cu 30 de grame de ingrasaminte pe metru patrat, semanarea si inglobarea semintelor de gazon (50 de grame pe metru patrat), si apoi nivelarea suprafetelor pe care s-a semanat gazonul, cu ajutorul unui tavalug.

Solicita oferta

Ai intrebari sau ai nevoie de asistenta? Suntem la doar un apel sau mesaj distanta. Contacteaza-ne acum pentru suport personalizat, informatii detaliate si indrumare adaptata nevoilor tale.